Veszprém

Fedezzük fel a közöttünk élő Hősöket!

2016. december 14.

Az idei kezdeményezés részleteit szerdán sajtótájékoztatón ismertették.
Porga Gyula polgármester szerint a program az elmúlt években bebizonyította, hogy a civilek által adott díjnak van létjogosultsága, presztízs értékkel bír. Olyan hősök kerülnek a nyilvánosság elé, akiket talán a hétköznapokban nem veszünk észre – és számukra is sokat jelent, talán a szakmai díjaknál is többet ad a közösség elismerése.

A díj sikerét az is bizonyítja, hogy tavaly Tatabánya, idén pedig már Tata is csatlakozott a régióssá vált kezdeményezéshez. Az eredeti, veszprémi programról Vermes Gábor, a Városi Nyilvánosságért Alapítvány elnöke elmondta, hogy annak költségvetése veszprémi vállalkozások felajánlásaiból épül fel. A Mindennapok Hősei földrajzi terjeszkedésével kapcsolatban vázolta: globális online felületet hoznak létre, ami minden a jövőben csatlakozó város számára is segítséget nyújthat. Hozzátette, bízik benne, hogy jövőre a határokon túlra is elérhet a program.

Idén is megmaradt a négy kategória: rendőr, tűzoltó, egészségügyi dolgozó, szociális munkás, és ez kiegészül a sürgősségi betegellátásban dolgozók kategóriájával. A szavazatokat a város frekventáltabb pontjain kihelyezett szavazóurnákba, illetve az online felületen lehet leadni december 5. és január 16. között. A díjakat február elején adják át egy gála keretében, aminek házigazdája Porga Gyula polgármester, védnöke Ovádi Péter önkormányzati képviselő, fővédnöke pedig dr. Navracsics Tibor uniós biztos lesz.

Forrás:
http://www.vehir.hu/cikk/35907-fedezzuk-fel-a-kozottunk-elo-hosoke